Τα πάντα γύρω από την ασφάλεια αυτοκινήτου – Όσα πρέπει να γνωρίζετε εκ των προτέρων!

 

Η ασφάλεια αυτοκινήτου και γενικά οχημάτων – δηλαδή ασφάλεια μηχανής, φορτηγού, ταξί, κ.α., είναι ακόμα σε πολύ πρώιμο στάδιο στη χώρα μας.

Αν και η αστική ευθύνη ασφάλισης είναι υποχρεωτική εδώ και παραπάνω από 40 χρόνια, ο τρόπος ασφάλισης δεν έχει μεταβληθεί παρά ελάχιστα!

Οι περισσότεροι οδηγοί ασφαλίζονται στον γνωστό ασφαλιστή και επιλέγουν σχεδόν με κλειστά μάτια, το ασφαλιστικό πρόγραμμα που τους προτείνουν, δίχως να γίνει μια έρευνα αγοράς και να μελετηθούν κι άλλες τιμές.

Με την άνοδο της τεχνολογίας αλλά και τα συνεχόμενα lockdown λόγω της πανδημίας, οι ψηφιακές υπηρεσίες έχουν σημειώσει τρομακτική άνοδο.

Φυσικά δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από αυτήν την τεχνολογική έξαρση ο κλάδος των ασφαλειών, που ευελπιστεί να αλλάξει το τοπίο ειδικά στην Ελλάδα που οι online ασφαλίσεις είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο.

Αρκεί να σκεφθούμε ότι μόλις το 10% όλων των ασφαλίσεων αυτοκινήτου γίνονται online και το υπόλοιπο 90% πραγματοποιείται στους offline ασφαλιστές!


Πως μπορούμε όμως να εξοικονομήσουμε άμεσα χρήματα, κάνοντας απλά έξυπνες επιλογές; Τι τύπο ασφάλειας μπορούμε να επιλέξουμε, με βάση τις ανάγκες μας; Που μπορούμε να βρούμε αυτές τις φθηνές ασφάλειες που αναφερόμαστε;

Πάμε να τα δούμε όλα αναλυτικά ένα ένα!


Τύποι ασφάλειας – Τι επιλογές έχετε

Οι ασφάλειες αυτοκινήτου χωρίζονται σε 2 βασικές κατηγορίες:

Βασική ασφάλεια και Μικτή, ολική ασφάλιση.

Βασική ασφάλεια – Τι περιλαμβάνει

Η βασική ασφαλιστική κάλυψη περιλαμβάνει την υποχρεωτική αστική ευθύνη που είναι απαραίτητη για όλα τα οχήματα που κυκλοφορούν στους δρόμους.

Τα ανασφάλιστα οχήματα διατρέχουν μεγάλους κινδύνους τόσο από διοικητικά πρόστιμα όσο και από ποινικές συνέπειες – δεν υπάρχει λόγος για λίγα χρήματα να ρισκάρετε τόσο τα πρόστιμα όσο και την οποιαδήποτε ζημιά στο όχημά σας όσο θα είναι παρκαρισμένο και ανασφάλιστο.

Η βασική κάλυψη είναι στην ουσία η αστική ευθύνη έναντι τρίτων – αν εμπλακείτε σε κάποιο ατύχημα και προκαλέσετε ζημιές, τότε η ασφαλιστική σας θα αποζημιώσει το άλλο μέρος.

Αυτός ο τύπος ασφάλειας είναι πολύ οικονομικός και ενδεικτικά οι τιμές ξεκινάνε από περίπου 39€ το εξάμηνο για μια βασική αστική ασφάλεια αυτοκινήτου, στην επαρχία.


Μικτή ασφάλεια – Τι είναι και τι περιλαμβάνει

Η μικτή ασφαλιστική κάλυψη περιέχει σχεδόν τα πάντα που μπορούν να σας τύχουν από συμβάντα και ζημιές.

Πιο αναλυτικά, η μικτή ασφάλεια σημαίνει ότι η ασφαλιστική σας θα σας αποζημιώσει τόσο για ζημιές που προκάλεσαν άλλα οχήματα με δική τους ευθύνη όσο και για ζημιές που έγιναν με δική σας ευθύνη – δηλαδή ιδίες ζημιές.

Η μικτή ασφάλεια είναι πολύ χρήσιμη αν είστε νέος ή επιρρεπής σε ατυχήματα οδηγός, αν οδηγάτε καινούργιο αυτοκίνητο ή αν έχετε στην κατοχή σας κάποιο όχημα μεγάλης αξίας και θέλετε να προστατεύσετε το κεφάλαιό και την περιουσία σας!

Συνήθως η μικτή ασφάλεια περιέχει και επιπλέον καλύψεις όπως μερική/ολική ασφάλεια κλοπής , θραύση κρυστάλλων, νομική προστασία, κ.α.


Καλύψεις που αξίζει να έχετε στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο

Σε περίπτωση που κάποια από τις παρακάτω καλύψεις δεν συμπεριλαμβάνονται στο ασφαλιστήριο σας, τότε καλό είναι να τις προσθέσετε καθώς από τη μια έχουν ελάχιστο κόστος ενώ από την άλλη έχουν πολύ μεγάλη πιθανότητα να τις χρειαστείτε!

Θραύση κρυστάλλων: Η θραύση κρυστάλλων ασφαλίζει τα τζάμια του αυτοκινήτου σας (μπροστινό, πίσω και πλευρικά) και σε περίπτωση ραγίσματος ή σπασίματος, η ασφαλιστική αναλαμβάνει την επιδιόρθωση ή την αλλαγή τους – ανάλογα το μέγεθος της ζημιάς.

Προστασία από ανασφάλιστο: Η συγκεκριμένη κάλυψη συνήθως προσφέρεται δωρεάν από τις περισσότερες ασφαλιστικές και περιλαμβάνει την κάλυψη και αποζημίωσή σας, σε περίπτωση που κάποιο ανασφάλιστο όχημα σας χτυπήσει και έχει την ευθύνη του ατυχήματος.

Η δική σας ασφαλιστική αποζημιώνει εσάς και έπειτα στρέφεται εναντίον του ανασφάλιστου οχήματος και του ιδιοκτήτη του.

Προστασία από φυσικά φαινόμενα & πυρκαγιά: Πλημμύρες, πυρκαγιές και άλλες καταστροφές είναι άμεση απειλή για το όχημά σας, ειδικά αν το σταθμεύετε σε δημόσιους δρόμους. Προστατέψτε το με τις αντίστοιχες ασφαλιστικές καλύψεις!


Online σύγκριση τιμών – Πως και που!

Η online σύγκριση τιμών στην ασφάλεια αυτοκινήτου μπορεί να γίνει πολύ εύκολα μέσα από τις αντίστοιχες πλατφόρμες.

Συνήθως εσείς εισάγετε μόνο τα απαραίτητα στοιχεία όπως πινακίδα, στοιχεία ιδιοκτήτη και στοιχεία οχήματος και μέσα σε δευτερόλεπτα η πλατφόρμα σας επιστρέφει όλες τις προσφορές των εταιρειών με τις αναλυτικές καλύψεις καθώς φυσικά και την καλύτερη δυνατή τιμή.

Κάνοντας ασφάλιση μέσα από τις διάφορες πλατφόρμες σύγκρισης έχετε μόνο οφέλη να αποκομίσετε.

Κατ’αρχήν έχετε μια γενικότερη εικόνα της αγοράς καθώς και των τιμών που δίνουν οι ασφαλιστικές εταιρείες για τα συμβόλαιά τους.

Έπειτα σας δίνεται η δυνατότητα να κάνετε σύγκριση τιμών και να επιλέξετε τη φθηνότερη ασφάλεια πάντα βασισμένη στις ανάγκες σας!

Τέλος, μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα μπορεί να αποφασίσετε και να έχετε στο e-mail σας έτοιμο το ασφαλιστήριο συμβόλαιο!


Ο πιο σίγουρος τρόπος για να ασφαλιστείτε άμεσα

Η πλατφόρμα του https://www.asfaleies24.gr σας προσφέρει άμεση σύγκριση τιμών στους συνεργάτες της ιστοσελίδας όπου μπορείτε να βρείτε παραπάνω από 25 ασφαλιστικές εταιρείες.

Πέρα από όλες τις γνωστές εταιρείες, που προωθούν και οι κλασσικοί ασφαλιστικοί πράκτορες, η ιστοσελίδα συγκρίνει τιμές και σε νέες ασφαλιστικές με αποτέλεσμα να έχετε πρόσβαση σε δεκάδες προσφορές!

Η χρήση της ιστοσελίδας είναι πολύ απλή: Εισάγετε τα στοιχεία σας στην ειδική σελίδα εδώ https://www.asfaleies24.gr/asfaleia-autokinitou/ ζήτησης προσφοράς για ασφάλεια αυτοκινήτου, συγκρίνεις καλύψεις και τιμές και ασφαλίζεσαι άμεσα μέσα σε 2 λεπτά από την άνεση του υπολογιστή ή του κινητού σου!


Γιατί να επιλέξεις το Asfaleies24 για τις ασφαλιστικές σου ανάγκες

Η πλατφόρμα του Asfaleies24.gr σας προσφέρει όλα όσα χρειάζεστε για να πετύχετε το στόχο σας : Ενδελεχή έρευνα αγοράς, οικονομική ασφάλεια και άμεση έκδοση συμβολαίου σε 1 λεπτό!

Πέρα από αυτά, από τους συνεργάτες της ιστοσελίδας θα λάβετε 24ωρη υποστήριξη πάνω σε συμβουλευτικά θέματα για αγορά ασφάλειας καθώς και καθοδήγηση σε περίπτωση ατυχήματος, σχετικά με την αποζημίωσή σας.

Επιπλέον, η online ασφάλεια μέσα από το Asfaleies24 σας δίνει τη δυνατότητα για 12 άτοκες δόσεις, έτσι ώστε να ξεπληρώνεται την ετήσια ασφάλειά σας, μήνα μήνα δίχως να δεσμεύεται μεγάλο ποσό!

Οι καλύτερες προσφορές στην ασφάλεια αυτοκινήτου είναι online – εκεί που όλες οι ασφαλιστικές δίνουν τον «καλύτερό τους εαυτό» και εσείς συγκρίνετε τιμές και επιλέγετε την καλύτερη δυνατή πρόταση για εσάς και την περιουσία σας!